Zelfstandig wijkverpleegkundige en kwaliteitsverpleegkundige

Expertise, ervaring en breed inzetbaar.

Jelena Zorg: zelfstandig wijkverpleegkundige en kwaliteitsverpleegkundige

Ik ben zzp’er in de zorg en ben in te huren door zorginstellingen en -organisaties. Ik ben zelfstandig wijkverpleegkundige en kwaliteitsverpleegkundige en heb jarenlange ervaring in de zorg, met name in de wijkzorg en in de lichamelijkgehandicaptensector. Daarnaast werk ik sinds 2015 als indicatiesteller. Ik stel indicaties voor PGB’s vanuit de Zvw en vraag indicaties aan voor de Wlz.

Zelfstandig wijkverpleegkundige

Als wijkverpleegkundige coach ik het team, houd ik de regie over de zorgverlening voor individuele cliënten, ben ik betrokken bij de directe zorg, en zorg ik voor een goede communicatie met andere disciplines en met mantelzorgers. Een goede samenwerking hierin vind ik erg belangrijk, omdat we de zorg op deze manier het beste kunnen afstemmen op de cliënten en de mensen om hen heen. Ik breng in kaart welke zorg het beste bij de cliënt past en zorg samen met andere zorgprofessionals dat dit op een goede manier uitgevoerd wordt. Hierbij heb ik niet alleen oog voor de benodigde zorg, maar ook voor manieren waarop we de gezondheid en de leefstijl van de cliënt kunnen verbeteren. Natuurlijk is in alle gevallen de communicatie met de cliënt zelf ook van groot belang.

Ik ben onafhankelijk en stel de cliënt altijd voorop, zodat deze het beste advies en de beste zorg krijgt. Het is mijn doel om de zelfredzaamheid van cliënten te vergroten, zodat zij zoveel mogelijk zelfstandig zijn en zelf de regie houden over de zorg die ze nodig hebben. Die eigen regie vind ik erg belangrijk. Veel mensen weten zelf goed wat ze nodig hebben en waar het netwerk wel en niet bij kan helpen. Ik sluit daarom zoveel mogelijk aan op de behoefte van de cliënt waarbij ik me uiteraard altijd houd aan de protocollen en richtlijnen.

Je kunt me ook inschakelen voor het opstarten van VPT-teams. Ik vraag de indicaties aan en regel dat de VPT-teams opgezet worden. Dit heb ik gedaan bij verschillende organisaties en ik heb hiermee dus de nodige ervaring.

Indicatiesteller PGB’s

In mijn werk als wijkverpleegkundige stel ik ook PGB-indicaties. Dit is secuur werk: het is tijdrovend, de regels veranderen vaak en de zorgverzekeraars zijn steeds kritischer geworden. Als zelfstandig wijkverpleegkundige heb ik hier veel ervaring mee. Ik ben sinds 2015 indicatiesteller voor PGB’s vanuit de Wlz en de Zvw en de afgelopen jaren heb ik ontzettend veel intakegesprekken gevoerd en zorgplannen opgesteld. Particulieren kunnen mij rechtstreeks inschakelen voor de indicatie voor een PGB, maar ik werk ook voor zorgorganisaties die PGB-indicaties verzorgen. Ik weet mijn weg uitstekend te vinden in het complexe landschap van PGB’s en ben de schakel tussen de cliënt en de verschillende organisaties en instellingen. Ik heb een contract met Zorg en Zekerheid en hierdoor wordt bij PGB indicatiestelling de factuur volledig vergoed.

Zelfstandig kwaliteitsverpleegkundige

Als kwaliteitsverpleegkundige ben ik breed inzetbaar in verschillende organisaties. Ik heb parttime gewerkt als kwaliteitsverpleegkundige en was toen verantwoordelijk voor 7 locaties, zowel intra- als extramuraal, en voor ADL-clusters. Deze kennis en ervaring neem ik nu mee in mijn werk als zelfstandig kwaliteitsverpleegkundige.

Ik weet als geen ander welke uitdagingen er zijn binnen de zorg en vind het heel belangrijk dat zorg van hoge kwaliteit is. Het is mijn doel dat medewerkers ook een hoge kwaliteit nastreven. Ik zie mezelf als een coach en coördinator binnen het team en zorg ervoor dat iedereen zich houdt aan de geldende wet- en regelgeving, protocollen en kwaliteitskaders. Ik ondersteun hen hierin en geef scholing, waarbij ik altijd oog heb voor het individu. Door de juiste coaching en begeleiding kunnen alle medewerkers uitblinken in hun vak.

Meer over Jelena Zorg

Ik werk al sinds 2003 in de zorg. Ik heb eerst mbo-v en daarna hbo-v afgerond. Daarna ben ik me steeds blijven bijscholen en dat doe ik nog altijd, onder andere op het gebied van palliatieve zorg, casemanagement dementie, en chronische (non-)invasieve beademing.

In 2018 ben ik begonnen als zzp’er in de zorg. Ik richt me daarbij vooral op mijn werk als wijkverpleegkundige. Ik zet mijn kennis van de wet- en regelgeving namelijk graag in om mensen te helpen bij het regelen van passende zorg. Zo blijven zij zelfredzaam en kunnen ze participeren in de samenleving.

Jelena

Daarnaast hecht ik ook veel waarde aan mijn werk als kwaliteitsverpleegkundige. Ik wil de kwaliteit van de zorg steeds blijven verbeteren en mijn eigen deskundigheid én die van collega’s blijven ontwikkelen. Een goede samenwerking is daarin altijd belangrijk, zowel met de cliënt als met collega’s en andere zorgprofessionals.

Ik woon en werk in Alphen aan den Rijn en ben als indicatiesteller en als kwaliteits- en wijkverpleegkundige ook in te zetten in de omliggende steden, zoals Amsterdam, Nieuw-Vennep, Hoofddorp en Heemskerk. Maar ook daarbuiten ben ik beschikbaar.

Kennismaken om de mogelijkheden te bespreken?

Neem contact met me op om een afspraak in te plannen.